Søk

Snikjakt

Snikjakt drives avhengig av vilttype og sesong. For eksempel kan jakten på rådyr drives både som snikjakt og posteringsjakt. Det er ikke helt uvanlig å snike seg opp enkelte deler av et terreng på vei til en tiltenkt post hvor du har tenkt å sitte lenge. Ellers kan jaktformen drives på de fleste av Norges viltarter. Snikjakt livnærer seg nesten alltid av bruk av stille, lydløse klær med riktig farge for omgivelsene, ellers vil dyrene som regel legge merke til jegeren som nærmer seg. Jaktformen egner seg godt for de som ikke liker å sitte stille over lengre tid, men heller har en aktiv rolle i å oppsøke byttedyr.

Våpenvalg

Ved snikjakt velger man vanligvis et våpen med svært god presisjon og stabilitet og en kikkert med høy zoom som gir gode muligheter for sikre skudd. Kaliber er avhengig av type vilt man er ute etter. Bruk av kikkert i sniking er en suksessfaktor. Når du sniker bør du huske på at hender og ansikt helst ikke skal være synlige, bruk hansker og ansiktsmaske eller ansiktsmaling, begge fungerer. Det viktige er at dyret du sniker på ikke oppfatter deg og bevegelsene dine.

Snikjakt - hva bør man tenke på?

Når du sniker, ta deg god tid, hvis du har det travelt vil du ødelegge flere situasjoner. Hold deg beskyttet så mye som mulig, unngå åpne områder. Bruk klær og sko som er stille å bevege seg i.

Lykke til!