Søk

Lokkejakt

For de mest ivrige rådyrjegerne så starter sesongen 10. August. Selv om brunsten er ferdig så er det fortsatt mulig å tiltrekke bukk hvis man lokker riktig. Det er verdt å huske på at interessen for lokkelydene avtar ganske raskt, så det beste er å være tidlig ute i sesongen om man skal lykkes.

Noe av det viktigste ved bukkejakt er kamouflasje. Når man lokker vil dyret bli veldig observant på området hvor lyden kommer fra og være veldig konsentrert om lokasjonen din. Skuddsituasjonen kan komme raskt hvis du lokker i skogsterreng, men det kan også forsvinne raskt hvis du blir oppdaget. Hvis du er blitt oppdaget er det best å bytte område og posisjon.

Smygjakt og vakjakt

Hvis man ikke ønsker å lokke på bukkene, så kan det være lurt å vente i stiområdene hvor dyret bruker å patruljere sitt revir. Da trenger man ikke å være like kamuflert, men rådyret både ser, hører og lukter godt, så her må man være forsiktig. I starten av sesongen er bukkene aktive nesten døgnet rundt, så det kan lønne seg å jakte midt på dagen også. Mest vanlig er tidlig på morgene og på kvelden. Ofte kommer storbokken ut på mer åpne felt på kvelden og så forsvinner den inn i skogen når det blir lyst nok på morgenen.

Søk etter rådyrbukk

En metode for å lykkes med bokkjakt er å følge viltstier og søke etter bukkesveip før jakten starter. Feiene oppstår når rådeyret gnir hornene mot trær og busker, som så blir slitt og skadet. Her bør man se etter ferske spor og merker for å finne interessante områder. Hvis man finner interessante områder så vet man at dyrene ofte passerer her, noe som gir gode indikasjoner på at det fins gode jaktmuligheter.

Tips til rådyrjakt

- Planlegging er viktig før man går ut så man vet hvor rådyrene har sine revir og hvor de bruker å ferdes. Som nevnt så bruker de ofte å gå de samme stiene og har sine faste områder hvert år.

- Hvis man bruker ansiktsskydd og jakthandsker så slipper man å bruke myggspray.

- Det er også viktig å planlegge hvor du skal sitte slik at man unngår stress når du skal finne din plassering.