Søk

Jaktmetoder

Revjakt

Hundens oppgave å bruke sin oppførsel til å få reven til å rømme hiet for å finne seg et tryggere sted. Jegerens oppgave er å stå rett utenfor hiet og prøve med et velrettet skudd å felle reven.

Grevlingjakt


Hihundens oppgave er å holde grevlingen en bestemt plass under jorden. Hundeeierens oppgave er å lokalisere hihunden under bakken der den bjeffer på grevlingen og grave ned til stedet hvor hunden er. Ambisjonen er å grave seg ned rett bak hundens hode, kommer man ned for nærme grevlingen prøver den som regel å forlate stedet (gå løs) til en annen del av hiet og man må begynne å grave på ny..

Hijakt

Hundetyper

Hunderaser som normalt brukes under hijakt er tysk jaktterrier, borderterrier, glatthåret fox terrier, parson jack russel terrier, jack russel terrier og glatt- og strihåret dachshund.

Arbeidsmetoder hos hunden

Det er ikke alltid mulig å jakte både rev og grevling med samme hund da arbeidsmetoden skiller seg markant mellom jaktmetodene. Den ene går ut på å få reven til å forlate hiet og den andre jaktmetoden går ut på at man ønsker å få grevlingen til å føle seg trygg på et sted i hiet slik at man i fred og ro kan grave seg ned til stedet. Noen hunder endrer imidlertid arbeidsmetode avhengig av type vilt og kan brukes til begge deler med stort hell.