Søk

Revejakt

Jakttiden på rev i Norge er 15. Juli til 15. April. I dagens situasjon jaktes reven med ulike jaktmetoder som åtejakt, lokkejakt og jakt med hund fra 20. august til 1. April (når det ikke er båndtvang). Tidligere ble revejakt med hund sjelden utført før skinnet ble gyldig (når reven har full vinterpels). Den tiden inntreffer normalt fra slutten på november/begynnelsen av desember, når skinnene er vakrest og mest verdsatt. I dag er reveskinn vanskelig å selge og gir dårlig fortjeneste, men reven er fortsatt et ettertraktet vilt. Til en viss grad på grunn av innvirkningen det gjør på de gjenværende småviltbestandene og at det er en fascinerende og vakker skapning.

Revejakt med hund

Revejakt med hund bedrives med 2 forskjellige typer hunder. Drevende hunder som ulike Støver raser. Der er jegerens oppgave å prøve å skyte reven under drevet. Den andre typen hund som brukes er hihunden. Hihundens oppgave er å oppsøke reven i hiet og prøve å irritere den så mye at reven forlater hiet, og da er jegerens oppgave å skyte revens når den forlater hiet.

Komplett jaktlag

Et revejaktmannskap består av en støver og en hihund. Begge disse hundetypene er vanligvis helt avgjørende for å få en effektiv revejakt med hund. Ettersom reven ofte går eller allerede er i hi når støveren følger nattsporet, trengs ofte hihunden allerede på et tidlig stadium av jakten. Ellers har mange rever en tendens til å gå i hi etter at støvet har drevet en stund. Generelt blir ca 9/10 rev under hijakt og tilsvarende 1/10 på drevet. Så begge typer hunder er nødvendige for å få en fungerende og effektiv revejakt. Bearskin.se og bearskins youtube-kanal har flere utdypende artikler og videoer om revejakt med hund og hva som kan være greit å tenke på.