Søk

Simon Åsheim

Simon Åsheim

Jeg vokste opp på bygda. Et lite sted ikke så langt fra Rago nasjonalpark i Sørfold kommune, Nordland.

Jeg var tidlig i gang med jakt og fiske. Som 7 åring fikk jeg bli med pappa for første gang på støkkjakt etter fjellrype. En tur jeg aldri vil glemme! Det var fint vær og det tok ikke lange tiden før vi støkket et kull. Det ble to bom fra pumphagla til pappa, men heldigvis var det ei rype som fløy rett ut mot et annet fjell, men som snudde!. Pappa fikk tid til å lade hagla og traff rypa som ramlet 20 meter fremfor oss. Jeg løp fram som en fuglehund og hentet rypa, jeg var i ekstase! Etter det var jeg helt hekta. Hver fredag ble det mas om å dra på jakt og heldigvis ble det mange turer. Jeg er på et vis oppvokst med fjellrypejakt, men med gode naboer ble det jakt på rev, kråke og fellefangst etter mink også.

 

For meg har jakt utviklet seg fra kun fjellrypejakt til at jeg nå jakter det meste av storvilt og småvilt i Norge. Ved å være allsidig får jeg jaktet nesten hele året rundt. Det som går igjen hvert år er bukkejakt etter rådyr, hjortejakt, fjellrypejakt, skogsfugljakt, gåsejakt, lokkejakt på rev, toppjakt og beverjakt. Jeg er glad i å bevege meg og liker at det er vanskelig. Gleden blir større når man må slite for å lykkes.

Jeg er kjempeglad for å ha blitt ambassadør for Bearskin og jeg tror dette blir veldig bra. Klærne jeg har testet til nå er jeg meget fornøyd med og det merkes at klærne er laget for jegere med gode løsninger. Jeg kan ikke tro det blir noe annet enn bra med det teamet som er med for å lage disse klærne.