Søk

Jakttider storvilt

Jakttider storvilt

Jaktkalender 2022

Vi har laget en enkel oversikt over jakttider for rådyr, villrein, hjort og elg. Dette gjelder kun i kommuner hvor lokale forskrifter åpner for de ulike jaktformene. 

Jakttid Storvilt

Jakt på storvilt varierer ut i fra lokale forskrifter. 

 

Jakttid voksen rådyrbukk

Bukkejakta på rådyr starter allerede 10. august og varer frem til 23. desember. Viktig å merke seg at dette gjelder bare voksne rådyrbukker. Under bukkejakten er det ikke tillatt å bruke hund, og man kan kun bruke rifle. Ønsker du å lese mer om bukkejakt? I denneartikkelen får du tips om svensk bukkejakt. 

 

Jakttider villrein

Jakt på villlrein starter 20. august og varer frem til 30. september. Jakt på villrein kan være krevende, da reinen beveger seg over store områder i fjellet. Dette er for mange en drømmejakt, og den er ganske unik i verdenssammenheng. Bearskin var på villreinsjakt i vakre Forhollhogna høsten 2021 og kapret magiske dager i fjellet på jakt etter en storbukk. Filmen kan du se her.

 

Jakttid hjort

Jakttiden for hjort er fra 1. september til 23. desember. Dette er for mange en spennende jaktform, da hjorten er mer sky og mer var for mennesker. De mest vanlige jaktformene er smygjakt, lokkejakt eller posteringsjakt. 

 

Jakttid elg

Har du lyst til å dra på elgjakt? Elgjakta er for mange den største og 25. september er en dato mange ser frem til. Da starter jakta og den varer frem til 23. desember. I kommuner i Kautokeino og Karasjok starter det tidligere den 1. september. 

 

Jakttid rådyr

Rådyrjakta starter 25. september og varer frem til 23. desember. Rådyr er det minste hjorteviltet og det er en spennende jakt som passer både for nybegynner og erfarne jegere. Under bukkejakten er det ikke tillatt å bruke hund og rifle, dette er kun under den ordinære jakten som starter 25. september. Da er det også tillatt å bruke hagle.